Tegen wie spelen onze Belgen in het buitenland?

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Tegen wie spelen onze Belgen in het buitenland?
Foto: © SC

Met drie Belgische ploegen die Europees overwinteren kennen we een ongeziene weelde. Dan zouden we bijna haast vergeten dat er naast Anderlecht, Standard en Club Brugge nog Belgen in actie komen.

In Amsterdam nemen Ajacieden Jan Vertonghen en Toby Alderweireld het op tegen Juventus. De Italianen trekken met een klein hartje naar de Nederlandse hoofdstad. In de Serie A loopt het immers niet zoals gewenst en in het verleden kon de Oude Dame slechts twee keer met de zege gaan lopen. Bovendien leed Ajax nog maar één thuisnederlaag: 1-3 tegen Anderlecht.

De tweede Nederlandse ploeg, PSV Eindhoven, trekt naar Hamburger SV. De wedstrijd staat in het teken van Ruud Van Nistelrooy. De nieuweling in de Bundesliga speelde van 1998 tot 2001 voor de Eindhovenaars. Voor onze landgenoot Timmy Simons is er meer dan waarschijnlijk een plaatsje op de bank gereserveerd.

Eden Hazard en Lille ontvangen in Noord-Frankrijk het Turkse Fenerbahçe. Zaterdag bleef de jonge Belg nog op de bank, maar vanavond wordt hij in de Europa League wel aan de aftrap verwacht.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties