Hazard en Lille naar laatste 16, Ajax is uitgeschakeld

Fabian Morren

Eden Hazard heeft zich met Lille geplaatst voor de achtste finales in de Europa League. Voor de Ajax-Belgen Jan Vertonghen en Toby Alderweireld is het Europese avontuur afgelopen.

Fenerbahçe - Lille 1-1 (heen: 1-2)

Lille had de heenwedstrijd tegen Fenerbahçe nipt gewonnen. De Turken moesten dus voor de aanval kiezen. Dat resulteerde in de eerste helft ook in een voorsprong. Belözoglu zorgde voor de 1-0.

In een zeer spannende tweede helft ging Lille nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en de daarbijhorende kwalificatie. Die kwam er uiteindelijk ook. Adil Rami kopte de Fransen naar de volgende ronde.

Juventus - Ajax 0-0 (heen: 1-2)

Ajax moest twee keer scoren om nog kans te maken op de volgende ronde. Die opdracht bleek te zwaar voor de Amsterdammers. Juventus hield de bezoekers af en plaatst zich zo relatief vlot voor de achtste finales. Bij Ajax speelden Toby Alderweireld en Jan Vertonghen de hele wedstrijd.