Vertonghen & co naderen op PSV, Cissé trefzeker

Manuel Gonzalez
| 4 reacties

Ajax heeft optimaal geprofiteerd van de misstap van PSV gisterenavond. De Amsterdammers wonnen met ruime cijfers bij Sparta.

Met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen stonden twee landgenoten in de basis bij Ajax. Binnen het kwartier wist De Jong de Amsterdammers op voorsprong te zetten. Iets na het halfuur verdubbelde rechtsachter Van der Wiel de score en was de partij gespeeld.

Ajax speelde de partij uit in de tweede helft en Rommedahl maakte er op het uur zelfs nog 0-3 van. Sparta bleef moedig op zoek gaan naar een eerredder, maar zonder succes.

Feyenoord ging met duidelijke cijfers winnen bij Roda JC, 2-4 werd het. Ex-Roda-aanvaller Sekou Cissé (foto) stond maar liefst driemaal aan het kanon voor de Rotterdammers. Makaay maakte de vierde treffer. Bij Roda wisten onze landgenoot Jeanvion Yulu-Matondo en Bodor het doel te vinden.

De wedstrijd werd grotendeels bepaald door een rode kaart voor Roda-speler Vormer in de 20e minuut. De score was toen wel al 0-1. Zes minuten voor tijd moest ook Darley van Feyenoord het terrein nog verlaten met een rood karton.

Door de overwinning op Sparta nadert Ajax voorlopig tot op drie punten van FC Twente, dat tweede staat en dadelijk nog speelt bij rode lantaarn RKC. PSV is vooralsnog leider met één punt meer dan Twente en vier dan Ajax. (AN)