Tweede nederlaag op rij voor leider VC.Zwijnaarde.

Hendrik De Vriesere

Vorige week de boot in tegen KVV.Schelde, en nu in eigen huis in de derby tegen VSV.Gent kwamen ze al snel op achterstand. met veel onbeschikbare spelers moest trainer Boone sleutelen aan zijn elftal, daardoor breekt VSV.Gent de titelstrijd opnieuw open.

VC Zwijnaarde - VSV Gent

Tweede opeenvolgende nederlaag voor VC dat desondanks stevig de ranglijst blijft aanvoeren. Was de nederlaag vorige zondag bij KVV Schelde nog verdiend dan kon VC ditmaal zeker aanspraak maken op een gelijkspel. Helaas werd erg onzorgvuldig met de kansen omgesprongen wat de nederlaag mede in de hand werkte. Trainer Roland Boone moest nogal wat sleutelen aan zijn elftal door de onbeschikbaarheid van Davy Boone, Kay Meirlaen, Robby Smorgens en Freek Vermeulen. Toch begon VC sterk aan de wedstrijd en Dusty De Geyter zette doelman Pascal Motheu na 10 minuten aan het werk met een schot dat geen problemen opleverde voor het bezoekend sluitstuk. Na 12 minuten een snel genomen vrije trap van Sammy De Bundel die Arne Tillieu weg zond op rechts, Arne zette voor maar Niels Degrauewe besloot van dichtbij hoog over en weg unieke kans. Na goed een kwartier werd Matthias Neirynck, vrijgespeeld door Yannick Boone, in extremis afgeblokt en meer dan een corner kreeg VC niet. Na 20 minuten stond VC plots op achterstand, na een inworp werd de bal voor doel gebracht waar Folker Van Trier laag in de linkerbenedenhoek binnen knalde (0-1). Direct aan de overzijde kon doelman Pascal Motheu ternauwernood een schicht van Yannick Boone afweren. Ook Sammy De Bundel trapte op doel, zonder problemen gepareerd door doelman Pascal Motheu. Dusty De Geyter, op links weggestuurd door Matthias Neirynck, trapte net over de dwarsligger (31’). Na 34 minuten een vloeiende aanval,  Arne Tillieu zette voor waar de bal werd doorgekopt door eerst Matthias Neirynck en vervolgens Niels Degrauewe waarna Dusty De Geyter van dichtbij over knalde al werd de bal nog geraakt door een tegenstrever wat VC een hoekschop opleverde. Twee minuten later een vrije trap van Yannick Boone door Sammy De Bundel aan de eerste paal knap achterwaarts gekopt maar de bal verdween net naast de tweede paal buiten. Op slag van rusten kreeg VC een wel erg koude douche over zich heen toen Folker van Trier een hoekschop van Stijn Bauwens binnen kopte (0-2).

De tweede helft begon weer met een dot van een kans voor VC, Matthias Neirynck leverde knap werk op links en legde de bal panklaar voor de voet van de ingevallen Kevin Everaert die de unieke mogelijkheid van op 2 meter naast besloot. VC drukte wel maar het waren de bezoekers die de kans kregen om verder uit te lopen, eerst met een schot van Tim Dobbelaere voorlangs en vervolgens met een snoeihard schot van Stijn Bauwens eveneens voorlangs. Een kwartier voor tijd was VC nog eens gevaarlijk, Ken De Backer speelde in op Kevin Everaert die de bal voor doel weer bij Ken de Backer bracht, Ken leek te gaan scoren maar werd tot tweemaal toe afgeblokt en dan weet je dat het zo een dag is waar niets lukt. Eén minuut later besloot Ken De Backer in de draai net naast de staander. De aansluitingstreffer viel dan toch op acht minuten van het einde, Matthias Neirynck trapte een corner en Dusty De Geyter kopte aan de eerste paal knap de 1-2 tegen de touwen. In de slotminuut hing de gelijkmaker in de lucht toen Tom Everaert de bal naar de tweede paal zond, Thibaut Jeanbaptiste misrekende zich en ging onder de bal door en zo kreeg Matthias Neirynck nog een kans, Matti haalde direct uit maar besloot over en zo incasseerde VC een nipte nederlaag.