Wordt FC Twente de nieuwe kampioen?

Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Wordt FC Twente de nieuwe kampioen?
Foto: © SC

De kans bestaat dat Bryan Ruiz in zijn eerste seizoen bij FC Twente meteen de landstitel zal grijpen.

FC Twente pakte afgelopen zondag drie gouden punten bij rode lantaarn RKC na een doelpunt van Kenneth Perez. De zege was belangrijk, omdat PSV de dag ervoor met 2-1 had verloren bij NAC Breda.

Komende vrijdag speelt FC Twente in eigen huis tegen het bedreigde ADO Den Haag. Een haalbare kaart dus voor de jongens van trainer McClaren. Indien de Tukkers kunnen winnen zetten ze PSV voorlopig op vijf punten en Ajax op negen punten.

Laat het nu net zondag de kraker tussen Ajax en PSV op het programma staan in de Amsterdam ArenA. Ajax verkeert momenteel in een goede vorm en met de club uit Eindhoven gaat het iets minder: 1-1 thuis tegen Sparta, uitgeschakeld tegen Hamburg SV in de Europa League en de nederlaag bij NAC.

Indien Ajax de topper zou winnen, komt FC Twente vijf punten los aan kop van de eredivisie. Ajax is dan derde op zes punten. Daarna blijven er nog zeven duels te spelen. De week erna staat meteen de topper tussen PSV en Twente op het programma. Als de club van Bryan Ruiz ook daar nog eens goed kan wegkomen, lijkt de titel niet meer veraf.

De laatste vijf duels van FC Twente zijn tegen Sparta (thuis), VVV (uit), Heerenveen (thuis), AZ (uit), Feyenoord (thuis) en NAC (uit). Insiders voorspellen een spannende strijd tot het einde. Ook Ajax is nog lang niet uitgespeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties