Assauer schoffeert voetballende homo's

Mathias Dumarey
| 3 reacties
Assauer schoffeert voetballende homo's
Foto: © SC

Rudi Assauer (foto), in een niet zo ver verleden nog een sterke man bij Schalke 04, heeft in Duitsland voor ophef gezorgd in een interview. Hij vindt dat voetballende homo's beter een andere sport zouden kiezen.

"In het voetbal is er geen plaats voor homo's", zegt Rudi Assauer onomwonden in Der Spiegel. "Misschien zijn ze wel welkom in de sportwereld, maar niet in het voetbal. Als een speler naar mij zou toekomen en zeggen dat hij homo was, dan zou ik zeggen dat hij moed had om het te vertellen. Maar ik zou hem ook adviseren om een andere sport te gaan kiezen", aldus Assauer die momenteel werkzaam is als zaakwaarnemer.

Assauer gaf daarbij ook nog een voorbeeld uit zijn voetbalverleden. "Toen ik nog voetbalde bij Werder Bremen hoorde ik dat onze masseur homo was. Ik ben naar hem toe gegaan en heb hem gevraagd of hij een andere job wilde gaan zoeken. In de voetballerij is er gewoon geen plaats voor homoseksuelen. Ze zullen altijd bespot worden. Die problemen kunnen ze ontwijken door een andere sport te kiezen", besluit Assauer. De Duitse voetbalbond kan er alvast niet om lachen en zal de voormalige manager van Schalke 04 op het matje roepen. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties