Analyse Mechelen en Sottegem krijgen pak rammel

carol Vander Cruyssen
| 9 reacties
Mechelen en Sottegem krijgen pak rammel

De leidersploegen blijven zij aan zij. Voor de derde plaats woedt een felle strijd. Onderaan geeft Cappellen zich nog niet gewonnen. Voor Willebroek-Meerhof en Mechelen begint het er moeilijk tot hopeloos uit te zien.

Felle strijd om plaats drie

In een ultieme poging om de degradatie nog te kunnen ontlopen, werd vorige week bij Willebroek-Meerhof trainer Meseure aan de deur gezet en vervangen door het duo Rudy Haleydt en Sadio Ba. De hoop op de kentering in de match tegen Aalst werd reeds na 6 minuten de kop in gedrukt door de uitsluiting van thuisspeler Nicot. Erger nog: uit de hierop volgende vrije trap scoorde Troch de 0-1. Aalst speelde bijna een volledige match met een mannetje meer, maar toch was het pas in het slotkwartier dat de Ajuinen de zege veilig stelden. Temse herpakte zich na een 0 op 9 tegen Waregem. De West-Vlamingen waren geen partij voor een vooral in de eerste helft niet af te stoppen thuisploeg. De 3-0 eindstand stond reeds aan de rust op het scorebord. Temse blijft op 1 punt van nummer 3, Aalst. De andere opponent voor die derde plaats, SK Deinze, moest vrede nemen met een gelijkspel in het derby met Oudenaarde. Voor de wedstrijd was het feest in het goed gevulde Van de Wielstadion, want de thuisploeg huldigde de nieuwe kantine in. De festiviteiten leken op het veld een verlengstuk te krijgen, toen de thuisploeg reeds na 7 minuten op voorsprong klom via een strafschop. Thuisspeler Ngom bracht met een drieste tackle op het half uur zijn ploeg echter in de problemen. Oudenaarde profiteerde van de man-meer situatie en kwam op het uur op voorsprong, maar in de slotfase zorgde invaller Vlerick toch voor het tweede 2-2 gelijkspel op rij.

FCN Sint-Niklaas nu op kruissnelheid

Aalst, Temse en Deinze vechten momenteel een verbeten strijd om de derde plaats. Maar ook Coxyde geeft niet af en FCN Sint-Niklaas is bezig aan een indrukwekkende remonte. Coxyde maakte brandhout van een tam Sottegem. De Oost-Vlamingen komen door deze forfaitnederlaag opnieuw in de gevarenzone. De kustjongens kruipen na een kleine dip opnieuw boven water en staan op een flinke zesde plaats. Ook FCN Sint-Niklaas blijft het goed doen. Het had wel veel moeite met Torhout. De thuisploeg miste eerst een strafschop tegen 10 Torhoutse spelers. De bezoekers kwamen na een strafschop en rood voor de thuisploeg echter op voorsprong, maar uiteindelijk kantelde de wedstrijd een kwartier voor affluiten in het voordeel van de thuisploeg. De ploeg van Van Acker lijkt na een geweldige 18 op 18 nu definitief gered en mag zelfs naar boven beginnen kijken.

Leidersduo sputtert

De leidersploegen hadden op papier een haalbare kaart. Rupel Boom moest op bezoek bij Wielsbeke, dat vorige week voor het eerst sinds lang nog eens verloor bij Sottegem. Topschutter Glouftsis was in de eerste helft een ware gesel voor de thuisdefensie. Eerst zag hij nog zijn strafschop gestopt door thuisdoelman De Cabooter, maar even later scoorde hij toch de oververdiende voorsprong. Rupel Boom miste de kansen om het volledig af te maken en dat brak hen in de tweede helft zuur op. De thuisploeg domineerde nu de wedstrijd en kwam verdiend op gelijke hoogte, via een doelpunt van Zarti. De thuisploeg pakt zo een 4 op 6 tegen de leider, want in de heenronde deed het Rupel Boom op eigen veld ook al in het zand bijten. SK Heist kon niet profiteren van deze halve uitschuiver, want op bezoek bij voorlaatste Cappellen moest het ook vrede nemen met een gelijk spel. Bouyfoulkitne bezorgde zijn ploeg een dubbele voorsprong, maar Ozcan en Van Vlasselaer maakten die ongedaan. Zo blijven beide leidersploegen virtueel zij aan zij. Cappellen won eerder op de week een uitgestelde match tegen Ternat en geeft zich nog duidelijk niet gewonnen.

Mechelen zwaar onderuit

Voor Mechelen echter gaat het van kwaad naar erger. Het incasseerde een bijzonder zware nederlaag op bezoek bij Ternat. Doelman Clepkens moest een half dozijn ballen uit zijn net rapen. Enig minpunt voor de thuisploeg was de rode kaart voor Mouloua. Dit was 1 van de met 7 rode kaarten toch wel fel gekleurd weekend. In het degradatieduel tussen Ieper en Hoogstraten, haalden de bezoekers het met 1-2. De thuisploeg kan volgend weekend worden bij gebeend door Oudenaarde. Hoogstraten lijkt na 13 punten op 18 definitief op weg naar de redding. Voor de barrageplaats wordt het echt drummen. Hoogstraten voert nu wel het lijstje kandidaten aan, maar tussen hen en het nummer 16 liggen slechts 9 punten plus enkele inhaalmatchen verschil…