Diyarbakirspor niet gestraft voor ongeregeldheden

Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Diyarbakirspor niet gestraft voor ongeregeldheden
Foto: © SC

In de Turkse Superliga werden de laatste twee duels van Diyarbakispor telkens gestaakt. Toch is de Turkse bond mild voor de club.

De thuiswedstrijd tegen Bursaspor werd al na dertig minuten gestaakt omdat de grensrechter en spelers van Bursaspor met stenen bekogeld werden. Vorige week werd de uitwedstrijd bij Büyüksehir stilgelegd in de 87ste minuut na de openingstreffer voor de thuisclub, waarna een vijftigtal fans van Diyarbakirspor het veld bestormden.

De Turkse bond gaat Diyarbakispor niet straffen omdat de ongeregeldheden hebben geleid tot een nationaal debat in Turkije. Diyarbakir is een stad van 1,2 miljoen inwoners in het oosten van Turkije en wordt door de Koerden beschouwd als de hoofdstad van Groot Koerdistan. Het uitsluiten van Diyarbakirspor zou tot de radicalisering van Koerden leiden en nog meer ophef veroorzaken.

Morgenmiddag om 13u speelt Diyarbakirspor thuis tegen Antalyaspor. Heel Turkije hoopt dat de wedstrijd op een serene manier kan afgewerkt worden zonder accidenten. Bij de club spelen doelman Espinoza, ex-Standard en aanvaller Andrès Mendoza, ex-Club Brugge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties