Tottenham steviger op vierde plek in Premier League

Ward Callens

Tottenham heeft zijn vierde positie in de Premier League verstevigd. Het won zaterdag bij Stoke City met 1-2. Everton hield de drie punten thuis tegen Bolton.

Stoke City – Tottenham: 1 – 2

Tottenham stond voor aanvang van de wedstrijd op de vierde stek in de Premier League en strijden volop voor een plekje in de Champions League van volgend seizoen. De Londenaars voelen echter de hete adem van achtervolgers Liverpool en Manchester City. Om die vierde plek te behouden moest er gewonnen worden van Stoke.

De thuisploeg voetbalde aanvankelijk goed mee met Tottenham, maar slikte vlak voor rust toch een doelpunt. Eidur Gudjohnsen zorgde voor de 0-1. Vlak na rust kreeg Stoke een nieuwe klap te verwerken. Dean Whitehead kreeg zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten.

Toch maakte Stoke het Tottenham nog moeilijk. Even na het uur kreeg het een penalty, die werd omgezet door Matthew Etherington. Een kwartiertje voor tijd zorgde Niko Kranjcar alsnog voor het winnende doelpunt voor Tottenham.

Everton – Bolton: 2 – 0

Everton, zonder de langdurig geblesseerde Marouane Fellaini, heeft zaterdag een vrij vlotte zege geboekt tegen middenmoter Bolton. De wedstrijd barste los in de tweede helft, nadat Gretar Steinsson bij de bezoekers vroegtijdig naar de douches werd verwezen.

Nauwelijks één minuutje later bracht Mikel Arteta Everton op voorsprong. In de laatste minuut dikte man in vorm Steven Pienaar (foto) de score aan. 2-0 was de eindstand in Liverpool.

De toppers in de Premier League komen zondag in actie. Arsenal kan zaterdagavond al op kop komen in het klassement. Het moet dan wel de volle buit pakken tegen West Ham.