Köln eerste Duitse club zonder supporters bij uitmatch

Köln eerste Duitse club zonder supporters bij uitmatch

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op 10 april zullen er geen fans uit Keulen meereizen voor de wedstrijd tussen TSG Hoffenheim en 1.FC Köln. De Duitse voetbalbond (DFB) strafte Keulen voor ongeregeldheden die fans onlangs veroorzaakten.

1.FC Köln schrijft hiermee weinig benijdenswaardige geschiedenis in Duitsland. Het is zo de eerste club uit de Bundesliga die geen supporters mag meenemen naar een uitwedstrijd. Naast de uitsluiting van supporters moet er ook nog een boete van dertigduizend euro betaald worden aan Hoffenheim om de inkomsten die deze club misloopt, te vergoeden.

"We moeten die straf wel aanvaarden, want anders kan de situatie misschien nog slechter uitdraaien voor ons. Zo riskeren we voor gesloten deuren te moeten spelen bij enkele thuiswedstrijden", liet Keulen-manager Michel Meier weten na de uitspraak van de DFB.

Köln kampt niet alleen met extrasportieve problemen, ook op het veld wil het de jongste tijd niet echt vlotten. De club staat op een dertiende plaats maar de voorsprong op het nummer zeventien, SC Freiburg, bedraagt maar vijf punten.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties