| 9 reacties
Rupel Boom en Heist lossen elkaar niet

Heist maakt brandhout van Wielsbeke, maar Rupel Boom geeft ook niet af. Temse wint rechtstreeks duel in strijd om eindrondeticket. Onderaan geeft Cappellen de strijd nog niet op en blijft het superspannend in de strijd om de barrageplaats.

Leidersduo zij aan zij

SK Heist schoot met scherp op het veld van Wielsbeke. De ploeg die 2 weken terug leider Rupel Boom nog in bedwang hield en in de heenmatch ook al een puntendeling afdwong op het veld van Heist, was een maatje te klein. SK Heist had de klus reeds geklaard voor de rust en kon in de 2de helft rustig controlerend het komende paasweekend al voorbereiden. Leider Rupel Boom kende ook al niet veel problemen op bezoek bij het nog steeds bedreigde Ternat, al moest het wel tot in de slotfase wachten, toen Glouftsis vanaf de stip zijn 22ste van het seizoen scoorde. Beide ploegen blijven dus na drievierden van de competitie zij aan zij. In een rechtstreeks duel in de strijd voor een ticket in eindronde, won Temse uit bij Deinze. Een doelpunt juist voor de rust en een geruststellend 2de doelpunt, halverwege de 2de helft, maakten een eind aan reeks wedstrijden zonder nederlaag voor de thuisploeg. Eendracht Aalst verloor 2 punten bij staartploeg Cappellen. Een vroeg voorsprong voor de Ajuinen werd in de slotfase teniet gedaan door de gelijkmaker. De Antwerpenaren geven niet op in de degradatiestrijd en staan op 5 punten van de barrageplaats. Daar staat momenteel Ieper, dat wel nog 2 matchen meer heeft dan Cappellen.

Situatie onderaan ongewijzigd

Ieper speelde in een rechtstreeks duel met Oudenaarde gelijk en blijft dus “barragist”. Het was een niet hoogstaande, maar erg spannende match in het nieuwe Crackstadion. De voorsprong van de bezoekers werd na de rust weggewerkt met een werelddoelpunt van Pecqueux, die een afgeweerde corner in 1 tijd op de slof nam en perfect in de kruising trapte. Voor Oudenaarde is dit de 8ste opeenvolgende wedstrijd zonder nederlaag en ook de 9de opeenvolgende uitmatch zonder nederlaag. De geelzwarten blijven echter in de gevarenzone en zijn de onbetwiste kampioen van de gelijke spelen. In de streekderby tussen Coxyde en Torhout haalden de bezoekers in extremis een gelijk spel. Topschutter Sarrazyn had de thuisploeg 2 keer op voorsprong gebracht. Door dit gelijke spel springen de groenzwarten nu over Sottegem. De ploeg uit de Egmontstad ging met 2-1 de boot in bij Hamme. Vigor voetbalde een mand vol doelkansen bijeen, maar moest toch alert blijven tot het einde om de drie punten binnen te halen. Bij Willebroek-Meerhof hield Rudy Haleydt het na 2 wedstrijden op d bank al voor bekeken. Bij zijn ex-ploeg gaat het van kwaad naar erger, want het kon tegen een de laatste weken zwalpend Waregem alweer de nederlaag niet ontlopen. Het ziet er nu echt benard uit voor de fusieploeg. FCN Sint Niklaas en Hoostraten zijn beiden gered en hier mochten we eigenlijk al spreken van de eerste eindeseizoensmatch. Beide ploegen hielden elkaar na een leuke match in evenwicht: 1-1

Zwaar paasweekend voor SK Heist.

Het komende weekend staat er in 3de A geen speeldag gepland. Er staan wel liefst 7 inhaalmatchen op het programma. Zoals hierboven reeds aangegeven, staat SK Heist voor een zwaar paasweekend: vrijdag moet het aan de bak op Oudenaarde, dat nog in volle degradatiestrijd zit en de punten nog kan gebruiken. Op paasmaandag speelt het dan op het veld van Temse, dat nog in een felle strijd zit voor de derde plaats. Rupel Boom kan van mogelijk puntenverlies profiteren, maar dan moet het zelf eerst een uigestelde match winnen op paasmaandag bij Oudenaarde. De ploeg uit de Vlaamse Ardennen kan dus zijn stempel drukken op de titelstrijd en zelf naar veiliger oorden klimmen. Wielsbeke en Willebroek-Meerhof hebben ook 2 inhaalmatchen in deze periode. Wielsbeke, uit bij Cappellen en thuis tegen Ieper, kan scheidsrechter spelen in het degradatiedebat, want beide tegenstanders hopen nog steeds op de redding. Willebroek-Meerhof speelt zijn laatste troeven uit tegen de subtoppers Deinze en Coxyde.