West Ham denkt aan een klacht tegen Fulham

Mathias Dumarey
| 0 reacties
West Ham denkt aan een klacht tegen Fulham

West Ham United denkt er ernstig aan om een klacht in te dienen bij de Engelse voetbalbond (FA) tegen FC Fulham. Die speelden dit weekend in Hull met een B-elftal en verloren met 2-0.

Hull City is een rechtstreekse concurrent van West Ham United in de degradatiestrijd. De Londense club legt zich er niet bij neer dat Fulham met een B-elftal ging verliezen. In de regels van de Premier League staat dat iedere ploeg met zijn sterkst mogelijke opstelling aan een wedstrijd moet beginnen. Dat is natuurlijk niet altijd te achterhalen, maar in december was het ook al eens duidelijk dat Wolverhampton Wanderers in een bekerduel met een B-elftal aantrad tegen Manchester United. Manager Mick McCarthy wou zijn basispionnen sparen voor de belangrijke partij tegen Burnley. De club uit de omgeving van Birmingham kreeg toen een boete.

West Ham United ziet in de opstelling van Fulham opnieuw een vorm van competitievervalsing. Fulham speelt donderdagavond in de kwartfinale van de Europa League tegen het Duitse Wolfsburg. Sterspelers zoals Bobby Zamora en Damien Duff kregen rust. Hull heeft door de zege van dit weekend overigens evenveel punten als The Hammers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties