Braga sluipt dichter na onvoorstelbaar slot

Sporting Braga kan nog steeds voor de verrassing zorgen in Portugal en de titel pakken. Het won van Guimaraes met 3-2 en komt terug tot op drie punten van leider Benfica.

Braga moest winnen om de voeling met Benfica niet helemaal te verliezen. Na amper 20 minuten konden de bezoekers toch de score openen. Vlak voor de pauze stelde Braga nog gelijk via Alan vanop de stip.

De laatste tien minuten liep de wedstrijd helemaal uit de hand. Eerst kreeg Braga een tweede strafschop, die werd omgezet door Meyong. Voordien had Valdomiro al rood gezien voor Guimaraes. In blessuretijd kregen ook de bezoekers nog een strafschop, Andrezinho kweet zich met brio van zijn taak. Maar nog zat de wedstrijd er niet op.  Scheidsrechter van dienst Artur Soares Diaz floot nog een derde strafschop voor Braga, opnieuw Meyong deed de netten trillen.

Na die derde strafschop voor de thuisploeg gingen de spelers van Guimaraes volledig door het lint, gevolg: nog drie spelers met rood van het veld, Desmarets, Andrezinho en Alves. Guimaraes eindigde de match dus met zeven spelers. Ook Rodriguez van Braga moest nog van het veld. Na de match kondigde Macedo da Silva, voorzitter van Guimaraes, aan dat de club een klacht zou indienen tegen de ref.