KVV.Zelzate verliest inhaalwedstrijd op Drongen.

Hendrik De Vriesere
KVV.Zelzate verliest inhaalwedstrijd op Drongen.
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KVV.Zelzate kon het niet waarmaken in hun inhaalwedstrijd tegen KVE.Drongen. Het was maar een nipt verlies, toch worden nu de tweede plaats en tevens ook de eindronde in de koelkast opgeborgen naar het volgende seizoen toe.

KVE.Drongen-KVV  1-0

Nadat eerder de inhaalwedstrijd tegen Latem, met een Arsenal-score werd verloren, was dit eveneens het geval tegen Drongen. Was de nederlaag tegen Latem nog herstelbaar om mee te dingen voor een tweede plaats en eventueel deelname aan de eindronde is door de nederlaag op Drongen, deze droom niet meer realiseerbaar.

De in laatst instantie, ziek gemelde Jonas Parmentier, werd in de kern vervangen door Niels Cornelis.

Thijs Wintein en Stephen Cox revalideren verder, laatstgenoemde zal in de resterende wedstrijden niet meer kunnen aantreden.

De eerste tien minuten van de wedstrijd nam KVV het initiatief en plaatste Drongen onder druk. Mathieu Ost kwam in schietpositie nadat Hakim Boucheta de bal liet doorglippen, het schot ging naast. KVV bleef meest in balbezit zonder echt gevaarlijk te wezen en als er een kans kwam, werd die onbenut gelaten. Hakim(20’)verscheen alleen voor de keeper maar plaatste de bal in diens handen. Ennio Bogaert bediende Noam Dierickx, deze naar Hakim, die de bal teruglegde voor Tom De Neve(37’), die de bal over het doel plaatste. Een minuut later volgde een combinatie via Noam naar Tom tot bij Hakim die alweer de keeper niet kon verschalken. Daaropvolgend nog een te zwakke poging van Tom.

Bij een tegenprik, kon Carl Vandenbussche aanleggen naar de kruising van het doel, Dimitri De Buck redde de meubels met een prachtige safe in hoekschop. Deze hoekschop bracht de thuisploeg op voorsprong, daar Ben De Clercq(40’) probleemloos kon binnenkoppen.

Na de rust opteerde trainer, Marc Van Hecke voor meer aanvallende impulsen en verving verdediger, Niko De Letter door Christophe Ost. Mathieu(67’) kreeg na een slordig ontzetten, de kans tot schieten, de bal ging net over. Bij de volgende fase werd de bal door Mathieu ingeworpen tot bij Christophe, die verlengde tot bij de vrijstaande Kristof Janssens, die had maar in te tikken maar terug was keeper, Kurt Van De Velde op de juiste plaats. Nogmaals probeerde Marc de aanval te versterken en wisselde verdediger, Joachim Hebberecht voor Sam Soens.

De hoop bij KVV laaide op, toen Kevin Druwé in de fatale zone op foutieve wijze door de keeper van de bal werd gehouden. Helaas werd de penalty door Ennio niet benut, die voorheen wel reeds vijf maal probleemloos een strafschop had omgezet.

Volgens insiders van Drongen, redde keeper Kurt Van De Velde reeds voor de zesde maal dit seizoen een penalty.

De daaropvolgende corner, genomen door Christophe op het hoofd van Mathieu werd op sublieme wijze gered door Kurt, die de net onder de doellat gekopte bal nog kon overtikken.

Besluit: Geen overtuigende wedstrijd tegen een matige tegenstander. Aangezien de verkregen open kansen, zat er op gebied van puntengewin toch meer in.

 

Opstelling: Dimitri De Buck-Joachim Hebberecht(74’Sam Soens)-Tom De Neve-Niko De Letter(46’Christophe Ost)- Kevin Druwé- Ennio Bogaert-Joren Hebberecht-Mathieu Ost-Kristof  Janssens-Noam Dierickx-Hakim Boucheta

Frederique De Vleesschauwer en Niels Cornelis bleven op de bank

 Clubnieuws :

 

Gekwetstenboeg: Thijs Wintein & Stephen Cox(zal dit seizoen niet meer kunnen aantreden)

Was ziek: Jonas Parmentier

De wedstrijd op KFCO Gent, wordt zaterdag 10/4/2010 om 19u30 gespeeld ipv zondag 11/4/2010 om 15u00

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2A)

Nieuwste reacties