Van Gaal: "Uitdoelpunt kan doorslaggevend zijn"

Van Gaal: "Uitdoelpunt kan doorslaggevend zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bayern München verdedigt woensdagavond tegen Manchester United een 2-1 voorsprong uit de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League. Bayern staat er niet slecht voor, maar dat ene uitdoelpunt kan volgens Louis Van Gaal doorslaggevend zijn.

“2-1 is niet het best mogelijk resultaat, want het uitdoelpunt is erg vervelend”, meent Bayern-trainer Louis Van Gaal in de aanloop naar de terugwedstrijd in Manchester. “United heeft bovendien een erg goed team. Bij mijn team hoop ik dat Arjen Robben en Daniel Van Buyten mee kunnen doen. Het ziet er in ieder geval goed uit.”

“Manchester United is een team dat thuis bijna nooit verliest en eraan gewend is om wedstrijden van deze importantie te spelen”, vervolgt de Nederlander. “Onze ploeg is relatief onervaren in die zin dat er bij ons veel jonge spelers op het veld staan. Dat maakt een verschil. We gaan morgen zien wat de doorslag geeft.”

Volgens Van Gaal zal de afwezigheid van de geblesseerde Wayne Rooney weinig invloed hebben op de wedstrijd. “Het is niet zo dat we niet kunnen winnen als Rooney mee zou doen. Al hoeven we niet eens te winnen, een gelijkspel is voldoende”, aldus Van Gaal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties