Ajax legt er zeven in het mandje van Belgische doelman

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Ajax legt er zeven in het mandje van Belgische doelman
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ajax houdt zijn titelkansen gaaf na een demonstratie tegen VVV-Venlo. De Amsterdamers legden er zeven in het mandje van de promovendus. Luis Suarez en Marko Pantelic pikten beiden een hattrick mee.

Na twaalf minuten mocht Ruud Boffin, de Belgische doelman van VVV, zich al drie keer omdraaien. Suarez liet hem kansloos na een vrije trap en vanop de strafschopstip. Pantelic maakte er met een verrassend schot 3-0 van.

Urby Emanuelson en Suarez, profiterend van een blunder van onze landgenoot Ken Leemans, zetten nog voor het rustsignaal de forfaitcijfers op het bord.

Pantelic zette in het slotkwartier de 7-0-eindcijfers op het bord na een solo en een binnenlegger op aangeven van Jan Vertonghen. Ook Toby Alderweireld speelde de volledige wedstrijd.

Ajax sluipt zo terug tot op vier punten van leider Twente en zet PSV, eerder op de dag 0-0 tegen Feyenoord, op drie punten in de strijd om de tweede plaats. Er staan nog drie speeldagen op het programma.

Interessant detail: Ajax won ook al de heenwedstrijd in Venlo met 0-4. Suarez maakte toen vier doelpunten.

ADO doet goede zaak 

Onderin deed ADO Den Haag een schitterende zaak na een knappe 0-2 zege bij FC Utrecht. Willem II verloor kansloos met 4-0 van FC Groningen en lijkt de play-offs niet meer te kunnen ontlopen. ADO wipt met deze zege over het Sparta van Aad de Mos dat nu virtueel de nacompetitie dient te spelen.

Door Kersten Steurbaut en Ward Bollen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties