Liverpool FC staat te koop

Yves Dekoning
| 3 reacties
Liverpool FC staat te koop

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kans is groot dat Liverpool FC binnenkort een nieuwe eigenaar krijgt. Na drie turbulente jaren moeten de Amerikaanse eigenaars de handdoek werpen. De schuldenlast zou te zwaar wegen.

In maart 2007 namen George Gillet en Tom Hicks de macht over in Liverpool. Om de koop te financieren moesten de Amerikanen wel een serieuze lening afsluiten. Momenteel zou de schuldenlast boven de 300 miljoen euro uitkomen. Hicks en Gillet zijn al geruime tijd op zoek naar een investeerder die 100 miljoen in de club wil kopen. Deze zoektocht leverde niets op. Door de club helemaal te verkopen en hun positie aan het hoofd van de club op te geven zouden ze wel kandidaat-kopers kunnen overtuigen.

De fans hebben Gillet en Hicks nooit in de armen genomen en de situatie werd steeds erger. Het protest "Yanks out" ging nooit liggen. Er waren perikelen met Rafael Benitez, daarna werd de bouw van het nieuwe stadion gestaakt, er was geen transferbudget meer en berichten over de torenhoge schuldenberg hingen als een zwaard van Damocles boven hun hoofd. Het duo weigerde op te geven, maar zou nu door de financiële situatie gedwongen worden de club te verkopen.

Martin Broughton is aangesteld om de club voorlopig te leiden en om de verkoop af te handelen. De zakenman/voetbalfan heeft al laten weten er alles aan te zullen doen om de club en de fans van een mooie toekomst te verzekeren. In 2008 weigerde Hicks nog om de club voor 700 miljoen euro te verkopen aan Dubai Investment Company. Nu zal de verkoopprijs ongetwijfeld lager liggen.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties