Portsmouth mag Europees voetbal vergeten

Portsmouth mag Europees voetbal vergeten

De FA (Football Association) heeft beslist dat Portsmouth volgend seizoen geen Europees mag spelen. Door het behalen van de FA Cup-finale was de club normaal automatisch geplaatst voor Europa, maar schuldenlast is te hoog, oordeelt de FA.

Chelsea zal volgend seizoen aantreden in de Champions League en dus was de tegenstander van Chelsea in de FA Cup-finale sowieso geplaatst voor Europa. Natuurlijk mag de naam van die tegenstander niet Portsmouth zijn, want de club torst een torenhoge schuldenberg met zich mee.

Portsmouth had tevens zijn UEFA-licentie nog niet aangevraagd, maar wou dat alsnog doen. De FA laat echter weten dat ze zich de moeite kunnen besparen. De club kreeg donderdag te horen dat een mogelijke aanvraag hoe dan ook afgewezen zal worden, vanwege de financiële problemen. In een statement bevestigen de FA en het bestuur van de Premier League dit bericht.

Goed nieuws natuurlijk voor Liverpool, dat op dit moment buiten de Europese plaatsen valt. Door het gedwongen forfait van Portsmouth mag nu ook de nummer zeven van Engeland Europa in, een plaats die momenteel bekleed wordt door Liverpool.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties