Kaká houdt Madrid in de titelrace, Valencia wint.

Dennis Smeyers
| 18 reacties
Kaká houdt Madrid in de titelrace, Valencia wint.
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de zege van Barcelona eerder op de avond, moest Real Madrid gaan winnen in het stadion van Real Zaragoza om kans te kunnen blijven maken op de titel. Valencia moest zijn thuiswedstrijd winnen om zijn derde plaats veilig te houden.

De wedstrijd begon al meteen slecht voor de koninklijke.  Na twee schietkansen voor Cristiano Ronaldo, moest trainer Pellegrini al meteen ingrijpen.  Hij verving na een kwartier al de geblesseerde Rafael van der Vaart voor publiekslieveling en ervaren rot Raúl.

De eerste helft kon Ronaldo nog een keer dreigen, maar Zaragoza mocht toch gaan rusten met een brilscore op het scorebord.  De tweede helft was vijf minuten ver toen Raúl een aanval afwerkte.  De doelpuntenmaker werd meteen daarna vervangen voor voormalig Lyon-vedette Karim Benzema.

Toen Contini voor Zaragoza nog rood kreeg, leek alles er goed uit te zien voor Madrid.  Toch liet het nog tegenscoren.  Adrián Colunga werkte een anval van Zaragoza af.  De koninklijke begon nu erg te drukken: Higuaín kon een aanval niet afwerken en Sergio Ramos trapte een vrije trap op de paal.

Real bleef kansen afdwingen, maar het was pas in de 82ste minuut dat Kaká de zege kon afdwingen.  Real behoudt dankzij het doelpunt van de Braziliaan een kans op de Spaanse landstitel.

Valencia speelde om tien uur vanavond tegen Deportivo La Coruñia.  Een doelpunt van Spaans international David Villa in de eerste helft volstond om Valencia op de derde plaats te houden.  De kloof met Barcelona en Real Madrid is te groot om nog te overbruggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties