Löw ziet ook doelman Adler afhaken voor WK

Mathias Dumarey
| 6 reacties
Löw ziet ook doelman Adler afhaken voor WK
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Joachim Löw ziet vandaag nog een speler afhaken voor het WK van volgende maand in Zuid-Afrika. Na Simon Rolfes moet nu ook doeman René Adler verstek geven omwillen van een noodzakelijke operatie aan de ribbenkast.

Twee weken geleden brak René Adler een rib tijdens de wedstrijd tussen zijn club Bayer Leverkusen en VfB Stuttgart. Aanvankelijk leek het WK niet in gevaar te zijn voor de doelman, maar een nieuw medisch onderzoek wees er op dat een operatie noodzakelijk is.

"Het was de zwaarste beslissing die ik ooit heb moeten nemen in mijn leven. Maar het zou onverantwoord geweest zijn om te spelen op het WK. Op zo'n WK heb je topfitte spelers nodig om te presteren en dus kan ik niet mee", aldus Adler.

Voor Joachim Löw is het afhaken van Adler een serieuze domper. De 25-jarige keeper zou normaal de eerste keus geweest zijn. Tim Wiese (Werder Bremen) en Manuel Neuer (Schalke 04) zullen nu moeten uitvechten wie onder de lat zal staan. Routinier Hans-Jörg Butt (Bayern München) wordt nu genoemd als derde doelman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties