Chelsea in stijl kampioen

Fabian Morren
| 12 reacties

Chelsea is in Engeland kampioen geworden. De 'Blues' haalden op de slotspeeldag vernietigend uit tegen Wigan: 8-0. Ook concurrent Manchester United won ruim, maar Chelsea eindigt met één punt meer dan Man U.

Na drie titels op rij voor Man United is het Chelsea dat opnieuw mag vieren in de Premier League. Het team van coach Carlo Ancelotti moest op de slotdag winnen van Wigan, maar dat bleek een zeer makkelijke klus. Chelsea scoorde liefst acht keer.

Aan de rust leidde de thuisploeg met 2-0 na goals van Anelka en Lampard (penalty). Ondertussen was Wigan al tot tien herleid na de rode kaart voor Caldwell. Na de rust zette Chelsea het kampioenenfeest al in en scoorde het nog zes keer. Kalou, Anelka, Drogba (3x) en Ashley Cole maakten de doelpunten.

Manchester United kon enkel nog kampioen worden als het zelf won én Chelsea niet zou winnen van Wigan. Man U deed zijn plicht door Stoke met 4-0 te verslaan. De doelpunten kwamen van Fletcher, Giggs, Higginbotham en Park. Chelsea werkte echter niet mee.

Voor Chelsea is het de vierde titel in de geschiedenis van de club. De laatste dateert van het seizoen 2005-2006. De 'Blues' scoorden dit seizoen ook 103 doelpunten, wat een record is.