Wie pakt de eerste Europa League?

Steurbaut Kersten
| 7 reacties
Wie pakt de eerste Europa League?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wie mag er vanavond de eerste beker van de Europa League in de lucht steken? Het Spaanse Atlético Madrid is topfavoriet, maar wil daar niets van weten. Underdog Fulham gaat op zoek naar zijn eerste prijs. Volg de wedstrijd LIVE op Voetbalkrant.com.

Het team van Quique Flores staat in de Primera Division pas negende, maar legde een mooi Europees parcours af. Op weg naar de finale moesten onder andere Liverpool en Valencia voor de bijl. Fulham verbaasde door de winstkansen van Juventus, Hamburg en titelverdediger Shakhtar Donetsk aan diggelen te slaan.

Genieten

“Er is geen uitgesproken favoriet”, probeert Atléticotrainer Flores de druk van zijn team te houden. “We moeten respect hebben voor Fulham. De club heeft zijn plek in de finale zeker verdiend. We moeten vooral oppassen voor stilstaande fases.”

Flores geeft zijn jongens ook nog wat raad mee. “Van finales moet je genieten én je moet altijd het veld in gaan om te winnen. Het team moet dezelfde vechtlust tonen, die ons hier in Hamburg heeft gebracht.”

Eerste prijs

Met negen landstitels, negen nationale bekers en de Europacup II in 1962 heeft Atlético Madrid een rijkgevuld palmares, Fulham gaat in Hamburg op zoek naar de eerste prijs om zijn trofeeënkast op te vullen.

“We willen na een schitterend seizoen de kers op de taart zetten”, zegt manager Roy Hodgson. “Je werkt allebei hard om in die finale te raken, maar op het einde van de rit is er maar één ploeg die lachend naar huis keert.”

Vraagtekens

Bij Fulham kijken ze vooral uit naar de fitheid van Bobby Zamora, Europees topschutter met acht doelpunten,en Damien Duff. Beiden raakten geblesseerd in de return tegen Hamburg.Atlético Madrid rekent op de flitsen van Sergio Agüero en de doelpunten van Diego Forlan.

U kan de wedstrijd vanavond LIVE volgen op Voetbalkrant.com.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties