Bursaspor maakt sensatie in Turkije compleet
Kristof Blomme
| 13 reacties
Bursaspor maakt sensatie in Turkije compleet

Bursaspor heeft zich voor het eerst gekroond tot kampioen van Turkije. Het ging op de slotspeeldag het grote Fenerbahçe nog voorbij.

Bursaspor begon aan de slotdag met één punt achterstand op Fenerbahçe. Beide clubs stonden nog voor een moeilijke thuiswedstrijd. Bursaspor trof met Besiktas de vierde in de stand, Trabzonspor, de tegenstander van Fenerbahçe, stond vijfde.

Bursaspor klom na een halfuur op voorsprong via Batalla. Vlak voor de pauze vloerde Toroman nog zijn eigen doelman, waardoor de Groene Krokodillen konden rusten met een geruststellende voorsprong. Het duurde tot vlak voor tijd vooraleer Besiktas iets kon terugdoen. Het doelpunt van Inceman kwam echter te laat.

Door de overwinning van Bursaspor moest ook Fenerbahçe de drie punten thuis houden. Na een kwartier zette de Spanjaard Guiza de netten bol voor de thuisploeg. Halfweg de eerste periode stelde Yilmaz gelijk. De thuisploeg probeerde wel nog, maar scoren lukte niet meer. Fenerbahçe eindigde tweede en is veroordeeld tot de voorronde van de Champions League.

Bursaspor won tot nu toe één keer de Turkse beker in 1986. Vier seizoenen geleden promoveerde de club naar de hoogste Turkse divisie.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties