Reportage Koster zet zijn jongens meteen in het zweet

Steurbaut Kersten
| 16 reacties
Koster zet zijn jongens meteen in het zweet
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Een week na Anderlecht is ook Club Brugge gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Adrie Koster haalde de spelers van blauw-zwart meteen uit hun zomerdutje en serveerde zijn troepen twee uur hard labeur.

Tweeëntwintig spelers verzamelden voor de eerste keer van het seizoen op het trainingsveld. Koster kon nog niet rekenen op Dorge Kouemaha en Michel Klukowski, zij sluiten later bij de groep aan. Marcos Camozatto kwam even kijken, maar voegt zich pas vandaag bij de groep.

Veel tijd om na te praten over de vakantieherinneringen kregen zijn nieuwe ploegmaats niet. Koster opende meteen met een serieuze loopsessie op hartslag. Stijn Stijnen zweette het uit. Daarna mochten de spelers hun voetbalschoenen aanbinden en mochten ze voor de eerste keer van het nieuwe seizoen de bal voelen.

Afgesloten hoofdstuk

Op een speelse manier zette de enige buitenlandse coach in de Jupiler Pro League de buikspieren serieus aan het werk. Ook de lenigheidsoefeningen, waarmee Koster vorig jaar opzien baarde, stonden meteen op het programma. De Zeeuw legde zijn benen deze keer echter niet in de nek.



Tijdens een eerste oefening op balcirculatie onderstreept assistent Peter Balette meteen dat er discipline wordt verwacht. Wanneer een aantal spelers niet meer in beweging is, schreeuwt de Limburger zijn ongenoegen uit. De bal moet even aan de kant.

“Ik denk wel dat de mentaliteit goed zit”, stelt Koster. “Samen met de technische staf hebben we onze conclusies getrokken na vorig seizoen. Wat er, vooral in de laatste wedstrijd, gebeurd is, moeten we nu vergeten. Ik heb er een tijdje mee gezeten, maar het is nu een afgesloten hoofdstuk. Het mag dit seizoen geen issue worden, maar we moeten het wel meenemen en mee aan de slag aan. 

Voldoende kwaliteit

Club Brugge verloor met Wesley Sonck, Daniel Chavez en Antolin Alcaraz drie spelers. Voorlopig kwam alleen Marcos erbij. Op korte termijn wil blauw-zwart nog een aanvaller aan zijn kern toevoegen.



“In principe moet dat voldoende zijn” vindt Koster. “Deze groep heeft voldoende kwaliteiten, al moet ze nog wel constanter worden. Maar we staan allemaal een jaartje verder en zijn iets gelouterder. Hopelijk kunnen we daar ons voordeel meedoen.”

Club Brugge wil in eigen land mee strijden voor de titel en zo lang mogelijk actief zijn in de beker. Op Europees vlak is de groepsfase van de Europa League het minimum.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties