Dunga geeft er de brui aan

Dennis Smeyers
| 31 reacties
Dunga geeft er de brui aan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Brazilië verloor vandaag zijn kwartfinale tegen Nederland en moet dus de koffers pakken. Bondscoach Dunga besloot de kritiek in het thuisland voor te zijn, en nam vandaag ontslag.

'De trainer is verantwoordelijk en alle beslissingen die ik heb genomen waren in het belang van de Seleçao. Ik respecteer het werk van de pers en ik denk dat we niets anders hebben gedaan dan andere teams hier. Wat mijn toekomst betreft: ik had vooraf al aangegeven dat ik na vier jaar zou stoppen.'  Aldus de coach in zijn persconferentie.

'Helaas hebben we de focus van de eerste helft niet goed vast kunnen houden. Uiteindelijk hebben we ons doel niet weten te bereiken. Wel kan ik terugkijken op vier jaren waarin we goede resultaten hebben geboekt. Ik houd een trots gevoel over aan het feit dat ik bondscoach was van dit team.'

Dunga is sinds 2006 bondscoach van Brazilië, waarmee hij de Confederations Cup en de Copa America won.  Hij werd vaak verweten het typisch Braziliaanse 'samba-voetbal' in de kiem te smoren door zijn strakke, vaak defensieve organisatie en riep grote, populaire spelers zoals Ronaldo en Ronaldinho niet op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties