Lahm: "Wil ook na WK aanvoerder blijven"

Bram Coenen
| 2 reacties
Lahm: "Wil ook na WK aanvoerder blijven"
Foto: © SC

Philipp Lahm wil ook na het WK graag aanvoerder van Duitsland blijven. De linksachter nam die rol dit WK over van de geblesseerde Michael Ballack.

Nadat Michael Ballack vlak voor de start van het WK geblesseerd moest afhaken, moest de Mannschaft op zoek naar een nieuwe aanvoerder. Die vondt het in linksachter Philipp Lahm, die in clubverband uitkomt voor Bayern München. De aanvoerder voelt zich duidelijk goed in zijn nieuwe rol.

"Ik hou van mijn rol", zegt Lahm. Als je je taken onder controle hebt, zoals ik, dan wil je meer. Je wil verantwoordelijkheid nemen en dan wil je ook aandacht hebben voor het grotere geheel. Dat is het geval voor mij. Waarom zou ik de band dan vrijwillig opgeven?"

Op de vraag of Ballack nog moet terugkeren antwoordde Lahm het volgende: "Het is niet aan mij om daar ja of neen op te antwoorden."

Teammanager Oliver Bierhoff was alvast 'not amused' over de uitlatingen van Lahm. "Michael Ballack is nog altijd onze kapitein, Lahm is de WK-kapitein. Nu is het belangrijk om de laatste 2 WK-wedstrijden succesvol af te ronden, al de rest is momenteel bijzaak."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties