Anthuenis: "Er is nog een onevenwicht in de ploeg"

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
Anthuenis: "Er is nog een onevenwicht in de ploeg"
Foto: © SC

Promovendus Lierse SK heeft maandag zijn troepen aan de pers voorgesteld. Het geel-zwarte bestuur mikt hoog, trainer Aimé Anthuenis probeert de voetjes op de grond te houden.

Altijd hoger mikken.Dat is de nieuwe slogan van Lierse in eerste klasse. “We moeten een ploeg zijn met ambitie, durf en het besef dat er geen grenzen zijn”, verwoordt CEO Neel De Ceulaer. “Wie niet durft dromen, heeft de zin van zijn bestaan verloren.”

Angst aanjagen

Vanuit bestuurskringen wordt er gemikt naar een plaatsje bij de eerste zes. Anthuenis houdt die boot voorlopig af. “Ik wil me niet vastpinnen op een positie”, aldus de Waaslander. “Ons hoofddoel moet zijn om het Lierse te worden wat het vroeger geweest is.”

“Iedereen moet schrik hebben om naar Lier te komen om te spelen tegen een ploeg die ervoor knokt met een enthousiast publiek. Als we dat realiseren en we slagen erin om ook op verplaatsing een weerbaar gelaat te tonen, dan ben ik een tevreden trainer.”

Anthuenis zou er graag nog wat versterking bij hebben. “Er is nog een onevenwicht tussen aanval en verdediging”, klinkt het. “Maar ik ben tevreden met de inspanningen die er al geleverd zijn. We hebben een groep die in staat is in eerste klasse iets te bereiken.”

Turnhout

Voorzitter Maged Samy kwam deze keer niet met straffe woorden uit de hoek. “De samenwerking met Turnhout is onze beste transfer van het seizoen”, aldus de Egyptenaar. “Daar gaan we in de toekomst nog de vruchten van plukken.” Met Nathan Goris en Thomas Wils stalt Lierse twee jongeren bij de tweedeklasser.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties