Maes: "Lokeren nog geen schitterende ploeg"

Nico Wieme
| 3 reacties
Maes: "Lokeren nog geen schitterende ploeg"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Maandagavond stond de ploegvoorstelling van Sporting Lokeren op het programma van de Polyfonics tijdens de Lokerse feestweek. Peter Maes beseft dat er nog veel werk aan de winkel is. “We moeten nog hard werken om onze doelen te bereiken.”

In de eerste week van augustus viert Lokeren feest. Op drie podia, verspreid over het stadscentrum, vinden muzikale optredens plaats. De Polyfonics hadden maandagavond spelers, trainers en bestuur van Sporting Lokeren uitgenodigd om hen aan het publiek voor te stellen.

Nieuwe orkestmeester

Vermoedelijk heeft de hevige regenval heel wat mensen ervan weerhouden naar het Prinses Josephine-Charlottepark af te zakken. De organisatoren van de Polyfonics hadden nochtans een tent voorzien en die was toch nog aardig gevuld. Vanaf 20.00 uur stelde stadionomroeper Jan Millecam alle jeugdploegen aan de aanwezigen voor.

Nadat de Lokerse jeugdploegen het podium hadden verlaten, mochten ‘Mister Sporting’ Filip D’Haeze, Elle Yana en Giovanni het aanwezige publiek met hun zangtalent inpalmen. D’Haeze probeerde te bewijzen dat er op Lokeren nog leven is na het vertrek van orkestleider Patrick Orlans richting Brugge. De Vlaamse schlagerzanger deed zijn best om het publiek mee te krijgen, maar dat liep niet echt van een leien dakje.

Vooraleer de A-kern werd voorgesteld, was het de beurt aan de Sinaai Girls om zich te presenteren. De bekerwinnaar van het Belgische damesvoetbal werd luidkeels aangemoedigd door een bonte bende aanhangers. Voor wie nog niet genoeg had van de Vlaamse muziek, had Sporting in de vorm van Babbette nog een uitsmijter in petto. Deze bizarre verschijning met opvallend paarse pruik en te kort groen kleedje wil Tom Waes naar de kroon steken met haar nummer ‘Kont in ’t zand’. Dan toch maar liever ‘Dos cervezas por favor’.

Rond 21.10 uur kon het ernstige werk beginnen. Eerst werden de trainers één voor één op het podium geroepen. Het was duidelijk dat het Sportingpubliek Rudy Cosey nog niet vergeten was, want de nieuwe T2 kreeg een warm applaus. “Ik ben heel blij dat ik terug op Daknam ben”, zei Cosey. “Ik heb hier vroeger schitterende tijden gekend en wil die nu opnieuw beleven.”

Werk aan de winkel

Peter Maes genoot zichtbaar van de sfeer in de tent, maar wou wel waarschuwen voor al te overdreven enthousiasme. “We hebben zeker en vast een team waar iets mee te bereiken valt, maar dit is nog geen schitterende ploeg”, aldus de Limburger. “Er zal nog hard moeten gewerkt worden om onze doelen te bereiken. Ik kan de supporters wel verzekeren dat ik van iedere speler zal eisen dat hij zijn truitje nat maakt.” Daarop volgde een daverend applaus.

Na de trainers maakten de spelers elk apart hun opwachting. Publiekslieveling Killian Overmeire kreeg de handen van de fans net iets harder opeen dan zijn ploegmakkers. Als afsluiter van deze ploegvoorstelling namen de spelers plaats aan enkele tafels om met de fans op de foto te kunnen en handtekeningen uit te delen. Ondertussen had de regen het Lokerse luchtruim verlaten en konden de voldane supporters de Lokerse Feesten induiken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties