Dries Mertens tegen Celtic: "Wil mezelf bewijzen op dit niveau"

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
Dries Mertens tegen Celtic: "Wil mezelf bewijzen op dit niveau"
Foto: © SC

Het Nederlandse FC Utrecht staat voor een zware opdracht in de play-offs van de Europa League. De club van Dries Mertens neemt het op tegen Celtic Glasgow. Onze landgenoot wil zich nu ook bewijzen op het Europese niveau.

“Het is een leuke loting”, zegt Mertens aan Voetbalkrant.com. “Na de goede prestaties in onze eerste vier wedstrijden heeft het team veel vertrouwen. We zijn zeker niet kansloos tegen Celtic. Als we daar een goed resultaat halen, dan kunnen we thuis de klus klaren.”

Mertens maakte in de kwalificatiewedstrijden al twee doelpunten, maar van een doelpunt in Hyde Park droomt de kleine middenvelder niet. “Ik droom alleen van de poulefase in de Europa League met FC Utrecht. Dan speelt het voor mij geen rol of ik een doelpuntje kan meepikken. Het is wel leuk dat ik mezelf eens kan meten met een club van Europees topniveau.”

Vanavond trappen Roda JC en FC Twente de Nederlandse competitie op gang. Mertens trekt zondag met zijn ploegmaats meteen naar Feyenoord. “We kunnen dit jaar voor een verrassing zorgen”, is onze landgenoot ambitieus. "Een vierde of vijfde plaats. Dat zou alvast heel mooi zijn.”

“En als ik tussen de tien en vijftien doelpunten kan maken, is het ook voor mezelf een geslaagd seizoen. De Rode Duivels? Daar wil ik naartoe werken. Het zou leuk zijn, maar ik maak mij er niet meer druk in. Er is al genoeg over gezegd en geschreven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties