Luciano: "Ik steun Beerschotfans in hun boycot"

Manuel Gonzalez
| 26 reacties
Luciano: "Ik steun Beerschotfans in hun boycot"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Luciano Da Silva speelt momenteel in Nederland bij FC Groningen. De ex-doelman van Germinal Beerschot volgt het voetbal in België nog steeds.

We vragen het ons allemaal af. Hoe verschilt het niveau tussen de Jupiler League en de eredivisie? "Het niveau verschilt niet zoveel, al ligt dat in Nederland nog iets hoger. Individueel zijn spelers op vlak van fysiek minder goed, maar technisch wel een heel stuk sterker. Snelle spelers met veel techniek, een beetje zoals in mijn thuisland."

"Het grootste verschil is echter de sfeer in de stadia, in België heb je Beerschot, Standard, Mechelen, Anderlecht en Club Brugge. In Nederland vind je geen clubs zoals Genk en Lokeren, waar er weinig tot geen belevenis is.  In Nederland is er in elk stadion wel iets te beleven, en de voetbalarena's zijn veel mooier en moderner", zegt Luciano aan aboutbeerschot.be

Germinal Beerschot verloor in de voorbereiding met 1-0 tegen Antwerp. Volg je dat nog? "Hoe kon ik dat in godsnaam missen? Ik krijg de hele dag door berichten en wordt op de hoogte gehouden maar om de één of andere reden heb ik dat gemist. Vertel eens over die wedstrijd? Wat zeg je? Er was een boycot? Ja, als ik dat zo hoor dan versta en steun ik de Beerschotsupporters volledig in hun boycot. Onbegrijpelijk dat we die wedstrijd speelden en dan ook nog eens verloren."

Wil je nog hogerop na Groningen? "Neen, ambitie heb ik niet meer. Ik ben een simpele man, en ik voel me erg goed bij FC Groningen, net als mijn vrouw en dochter. De ploeg en de supporters zijn geweldig, ik heb net een 4-jarig contract hier getekend en ik wil de ploeg nog alles geven om hen te bedanken voor het vertrouwen dat ze in me stelden. Het kan dat ik dan nog terugkeer naar het Kiel... Ik hou echt van Germinal Beerschot, maar als ik terugkeer, dan wil ik de ploeg iets kunnen bijdragen. Je weet maar nooit, in voetbal is alles mogelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties