Fans Feyenoord en AA Gent niet welkom in binnenstad

Steurbaut Kersten
| 21 reacties
Fans Feyenoord en AA Gent niet welkom in binnenstad
Foto: © SC

Er gelden draconische maatregelen voor de terugwedstrijd AA Gent – Feyenoord in de play-offs van de Europa League. De supporters van Feyenoord zijn niet welkom in de Gentse binnenstad.

De Rotterdammers krijgen een contingent van 1.000 toegangskaarten. De Nederlandse club heeft echter een slecht imago en om problemen te vermijden krijgen de fans van Feyenoord een bezoekverbod aan het Gentse stadcentrum.

Wie het toch waagt om zich in de binnenstad te vertonen, wordt aangehouden en krijgt een stadionverbod aan zijn broek gesmeerd. Er geldt bovendien een verplichte buscombi voor de fans die tickets bemachtigen.

Ook de supporters van AA Gent zullen niet kunnen genieten van een terrasje in Rotterdam. Zij zijn evenmin welkom in het centrum. AA Gent kreeg 1.500 toegangskaarten in De Kuip.

Bij de vicekampioen betreurt men de situatie. “Had een zeker deel van de Feyenoord-aanhang in het verleden niet voor zo veel problemen gezorgd, dan waren deze maatregels overbodig geweest”, meldt de club op zijn website.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties