Vertonghen scoort in Oekraïne

Dennis Smeyers
| 10 reacties
Vertonghen scoort in Oekraïne
Foto: © SC

Ajax opende vandaag zijn Europese tweeluik tegen Dinamo Kiev. Een moeilijke tegenstander voor de ambitieuze Amsterdammers, die na enkele magere jaren weer willen aanknopen met Europees succes. Tottenham kon niet winnen van BSC Young Boys.

Bij Ajax kreeg de Spanjaard Oleguer de voorkeur op onze landgenoot Toby Alderweireld. Die is bij de Amsterdammers niet aan zijn beste periode bezig. Jan Vertonghen stond vanavond wel in de basis.  Hij speelde de hele wedstrijd…

Onze landgenoot had het grootste aandeel in het Amsterdamse doelpunt. Eerst werd hij foutief afgestopt, waardoor Denys Garmash zijn tweede gele kaart van de avond kreeg. Daarna kopte hij de vrije trap die op de uitsluiting volgde uitstekend binnen.

Alderweireld moest daarna lijdzaam toezien hoe zijn vervanger een kopduel verloor, waardoor Oleg Husyev de gelijkmaker kon scoren. De bezoekers drukten door, maar slaagden er niet in met een zege terug naar Nederland te reizen. Ajax heeft wel zijn Europese uitdoelpunt te pakken en moet het in de eigen Arena af kunnen maken.

In de andere partijen vanavond won het Noorse Rosenborg thuis met 2-1 van FC Kopenhagen.  Verrassender was het resultaat van Sparta Praag. Dat kreeg vanavond het onbekende, Slowaakse MSK Zilina over de vloer. Het is een naam die men in Praag niet snel zal vergeten; de Slowaken poeierden de Sparta-spelers af met 0-2.

Scheidsrechter Frank de Bleeckere was bijna getuige van een nog grotere stunt.  Het Zwitserse BSC Young Boys kwam thuis 3-0 voor tegen Tottenham. Dat kon de terugmatch echter nog redden door nog twee keer tegen te scoren. Morgen moeten ondermeer Sevilla en Werder Bremen, maar vooral Anderlecht aan de bak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties