Davids: "Ik zag mezelf niet achter een bureau zitten"

Davids: "Ik zag mezelf niet achter een bureau zitten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Edgar Davids is weer voetballer en heeft voor het eerst ook een verklaring gegeven waarom hij voor Crystal Palace koos. De 'Pitbull' lijkt alvast klaar voor zijn nieuw avontuur.

"Waarom Palace? Twee redenen. Allereerst historie. Toen ik jong was zag ik Ian Wright en Mark Bright op televisie. Zij speelden altijd goed. Dat is blijven hangen", vertelt Davids aan de Nederlandse media.

"Ten tweede: mijn Twitter-pagina. Er was een man die daar de hele tijd over Palace sprak en hij vroeg me om de club uit de problemen te helpen. Ik vertelde mijn volgers dat ik een fan van de club ben en na een paar weken kreeg ik van hem een tweet: 'We zijn gered, dank je'."

"Ik trainde bij Ajax en het ging zo goed dat een vriend van me, die de trainer van Palace kent, het proces in een stroomversnelling bracht. Soms mis je het voetballen. Misschien zag ik mezelf daarentegen ook niet achter een bureau zitten."

"Ik had al een huis in Londen en mijn hart ligt bij de grote stad. Het was een logische keuze voor me om bij een club uit Londen te gaan spelen. Ik weet niet hoeveel wedstrijden ik ga spelen, maar ik wil mezelf gewoon vermaken."

"Ik ken het Championship. Het is een snelle, competitieve league en ik zal het ook zeker niet onderschatten wat er fysiek van je gevraagd wordt. Misschien houd ik het twee wedstrijden vol, misschien blijf ik nog twee jaar bij deze club en sluit ik hier mijn loopbaan af."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties