Hoefkens: "Geen zenuwen bij strafschoppen"

Steurbaut Kersten
| 9 reacties
Hoefkens: "Geen zenuwen bij strafschoppen"
Foto: © SC

Club Brugge heeft in Minsk een kleine crisis bezworen. Kapitein Carl Hoefkens had met twee strafschopdoelpunten in Wit-Rusland een belangrijk aandeel in de kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League.

“Ik denk niet dat ik ooit al twee keer kon scoren in één wedstrijd”, zegt Hoefkens op het virtuele huis van Club Brugge. “Of ik zenuwen had bij die strafschoppen? Eigenlijk niet. Al zat die keeper er bij die eerste bal toch dichtbij.”

De kwalificatie was broodnodig voor Club na een 3 op 12 in de competitie. “We mochten geen nieuwe ontgoocheling oplopen. Het probleem is eigenlijk dat we niet zo slecht bezig zijn, maar dat gewoon alles tegen zat. Gelukkig lukte het vandaag wel en dat deed enorm deugd.”

Ondanks de zege blijft Hoefkens kritisch. “Spijtig genoeg zijn er twee minpunten: die twee tegengoals en die gele kaart van Marcos waardoor hij de eerste groepsmatch moet missen. Hopelijk loten we een Engelse tegenstander.” Liverpool is de enige ploeg uit de Premier League die Club Brugge in de groepsfase kan loten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties