Milan wint overtuigend; Juve meteen onderuit

Manuel Gonzalez
| 14 reacties

Milan heeft op de eerste speeldag in de Serie A een overtuigende zege geboekt tegen nieuwkomer Lecce. Voor de volgende speeldag kijken de tifosi uit naar de komst van sterspeler Zlatan.

Milan had de schaapjes al binnen het halfuur op het droge. Pato (foto) in de 16de en 28ste minuut en tussendoor Tiago Silva in de 23ste minuut zorgden voor een geruststellende 3-0. Milan startte met Ronaldinho, Borriello en Pato voorin. In de tweede helft kwam Inzaghi nog in het veld en ook Zlatan Ibrahimovic is dus nog op komst. In de absolute slotfase dikte good old Pippo Inzaghi overigens nog aan tot 4-0.

Chievo Verona won in eigen huis met 2-1 van Catania en pakte meteen belangrijke punten. Cyril Théreau zat de hele wedstrijd op de bank bij Chievo. Palermo en Cagliari, de twee eilandploegen van Sicilië en Sardinië hielden het op een droge 0-0. Onze landgenoot Nainggolan speelde de hele partij op het middenveld bij Cagliari.

Fiorentina kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Napoli. Cavani bracht de Napolitanen op voorsprong, D'Agostino maakte de gelijkmaker. Parma was te sterk voor neofiet Brescia met 2-0 via goals van Bojinov en Marrone. Sampdoria won met dezelfde cijfers van Lazio. Cassano en Guberti tekenden in de tweede helft voor de goals.

Het ambitieuze Juventus dat absoluut opnieuw wil aansluiten bij de Italiaanse top ging op de openingsspeeldag met 1-0 onderuit bij Bari. Jean-François Gillet stond tussen de palen bij de thuisclub. Donati scoorde op slag van rust het enige doelpunt. Alessandro Del Piero stond de hele wedstrijd in de spits bij de Oude Dame.