Buffon: "Nu op Lippi schieten is al te gemakkelijk"

Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Buffon: "Nu op Lippi schieten is al te gemakkelijk"
Foto: © SC

Italië startte aan de EK-kwalificatie met een zes op zes na zeges tegen Estland en de Faroër Eilanden. De terugkeer van Cassano zette Italië een heel stuk op weg.

Antonio Cassano mocht van Lippi niet mee naar het WK in Zuid-Afrika. De spits van Sampdoria scoorde drie keer in de afgelopen twee EK-kwalificatieduels en bedankte de nieuwe bondscoach Prandelli op die manier voor het vertrouwen. Net in de spits wrong het schoentje bij de Italianen op het WK.

"Het is makkelijk om achteraf conclusies te trekken", zegt de geblesseerde doelman Buffon. "De keuze van Lippi was gebaseerd op samenhang en consistentie. Hij wilde spelers belonen die in de tweejarige aanloop naar het toernooi hun veelzijdigheid en degelijkheid hadden getoond. Het is echter niet afgelopen hoe we het hebben gehoopt."

Buffon wil enfant terrible Cassano aanvaarden bij de nationale ploeg. "Ik hoop dat hij altijd dezelfde grappige vent blijft. Maar tot een jaar of twee geleden had hij een verkeerde houding in het veld. Hij heeft zich dat gerealiseerd en diverse terugslagen hebben hem daarop gewezen."

"Het verschil is dat er nu spelers worden opgeroepen die er eerder niet bij waren. Dat betekent echter niet dat de keuzes van Lippi verkeerd waren. Prandelli pakt de zaken rustig aan, dat is wel wat we nodig hadden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties