Groep D: Messi wijst indrukwekkend Barça de weg

Fabian Morren
| 4 reacties

Barcelona, de winnaar van twee jaar geleden, is uitstekend aan het nieuwe seizoen in de Champions League begonnen. De Catalanan versloegen Panathinaikos met 5-1.

Barça had wat goed te maken na de 0-2-nederlaag in de competitie tegen nieuwkomer Hércules. De thuisploeg begon ook goed, maar Panathinaikos kwam verrassend op voorsprong. Cissé verlengde de bal met zijn hak en Govou werkte af.

Barcelona sloeg snel terug. Na een mooie pass van Xavi maakte Lionel Messi er 1-1 van. De Argentijn, die nog een strafschop miste in de tweede helft, zorgde ook voor de 3-1. Tussendoor had ook David Villa uit een hoekschop gescoord. Messi lag ook aan de basis van het vierde en vijfde doelpunt. Pedro en Dani Alves fungeerden als afwerker.

De Russische kampioen Rubin Kazan leed een nederlaag bij het Deense FC Kopenhagen. Kazan domineerde in de eerste helft, maar door een late goal van Dame N'Doye bleven de drie punten in Denemarken.