Silkeborg pakt punt bij FC Kopenhagen

viki meeuwis

Vorig weekend had in de Deense SAS Ligaen de achtste speeldag plaats.

Silkeborg kende een niet al te beste start dit seizoen. Het had dan ook geen makkelijke opdracht in het Parken Stadion waar het tegen FC Kopenhagen in actie kwam. Trainer Ståle Solbakken had Jesper Grønkjær en Solvi Öttesen uit de selectie gelaten om hen te sparen voor de match tegen Rubin Kazan. De bezoekers begonnen het best aan de match maar ook FCK wist enkele kansen af te dwingen, zonder deze te benutten. Het was Silkeborg dat in de negentiende minuut wist te scoren via Martin Svensson. Na de rust kwam FCK beter voor de dag maar het was Silkeborg dat weer kon scoren. Christopher Poulsen wist de bal tot bij Kaimar Saaq te speeln die de bal over keeper Wiland lobte. FCK was duidelijk verrast door dit tweede doelpunt maar lang zou de vreugde bij Silkeborg niet duren want amper drie minuten later kon Cesar Santin de bal binnenwerken. Iets later kon ook Dame N’Doye scoren waardoor de stand terug in evenwicht was, het was meteen ook de eindstand. Silkeborg blijft laatst met vier punten uit acht wedstrijden, FCK blijft aan de leiding met twintig punten.

OB geraakte niet voorbij FC Nordsjælland. Het enige punt in deze match viel net voor de rust via Grytkjær. Zowel in de eerste als de tweede helft was FCN de betere ploeg, bij OB vielen vooral de gelatenheid en de vele persoonlijke fouten op. Het was frustrerend voor OB dat het er niet in slaagde om het tij te keren en het werkte Kalilou Traoré zelfs zo op de zenuwen dat hij tien minuten vroeger mocht gaan douchen met een rode kaart op zak. OB kon dus niet profiteren van het puntenverlies van FCK. Vandaag werd bekend gemaakt dat zowel de administratief directeur Kim Brink als de trainer, Lars Olsen en hulptrainer Viggo Jensen de laan uit gestuurd werden. Niet direct de beste timing voor zo’n omschakeling gezien het feit dat OB donderdag tegen Getafe aan de bak moet.

Brøndby deed het een stuk beter tegen SønderjyskE want het won met 3-1. Het waren de bezoekers die het eerst op voorsprong kwamen via Kenneth Fabricius. Kort daarop kon Daniel Wass stegenprikken. Op het half uur wist Krohn-Dehli te scoren en die wist ook na de rust nog een keer de weg naar het doel te vinden. Brøndby staat op de derde plaats met vijftien punten en neemt het volgende week op tegen FC Kopenhagen.

Esbjerg moest de duimen leggen tegen promovendusLyngby dat een uitstekende start gemaakt heeft in de SAS ligaen. Iets na het kwartier wist Kim Aabech op doel te schieten maar keeper Lars Winde kon de bal afweren. In de rebound slaagde Patrick Mortensen erin om te scoren. Mortensen kon iets later nogmaals scoren en ook Kim Aabech deed een duit in het zakje waardoor Lyngby al meteen ruim op voorsprong kwam. Esbjerg begon beter aan de tweede helft en zette geregeld goed druk. Dat leverde uiteindelijk twee doelpunten op, eerste kon Søren Rieks scoren en iets later was het de beurt aan Tim Janssen. Esbjerg blijft door dit verlies op de tiende plaats hangen met zeven punten. Lyngby staat op de zesde plaats met elf punten.

Ook bij AaB blijft de crisis duren, zondag verloor het in eigen huis van AC Horsens met 2-3. De reactie van het publiek, dat de eigen ploeg uitfloot bij de rust zegt veel over de situatie in Aalborg. Al in de tweede minuut kwam AaB op achterstand toen Gilberto Macena keeper Karim Zaza wist te verschalken. AaB probeerde wel en kreeg zo wel een paar kleine kansen maar Horsens verdedigde goed waardoor het niet makkelijk was voor AaB. Lasse Kryger kon de voorsprong voor Horsens nog uitdiepen iets na het half uur. Gilberto Macena kon kort na de pauze zijn tweede van de dag binnenwerken en de tegengoals van Dalsgaard en Jensen kon niet verhinderen dat AaB weer onderuit ging. De ploeg uit Aalborg staat nu voorlaatst met zes punten. Acht wedstrijden waarvan er vier verloren werden en vier op een gelijkspel uitdraaiden is onvoldoende voor AaB.

FC Midtjylland en Randers speelden maandagavond gelijk. Doelpuntenmakers van dienst waren Yura Movsisyan bij Randers en Frank Kristensen bij FCM. Midtjylland blijft zo op de tweede plaats met zestien punten.