Wengers: Spelen voor het plezier, niet voor het geld

Benny Gillain
| 8 reacties
Wengers: Spelen voor het plezier, niet voor het geld
Foto: © SC

Grote voetballers doen het niet voor het geld, ze doen het omdat ze plezier in het spel hebben. Dat zijn de woorden van Arsène Wenger, coach van Arsenal.

Topvoetballers verdienen tegenwoordiger duizelingwekkende bedragen bij hun clubs, toch denkt de manager van Arsenal niet dat de loonbriefjes van de sterren een negatieve invloed heeft op hun prestaties.

“Geld kan een carrière in bepaalde fases misschien verstoren, maar de grote voetballers spelen niet voor het geld”, stelt de Franse oefenmeester vrijdag op de officiële website van zijn club.

Hiermee reageert Wenger op de stelling dat de verdiensten van de verdetten argwaan teweegbrengen bij de supporters. “Ik geloof niet dat geld een storende rol speelt in het voetbal. We zijn bevoorrecht en verdienen veel, maar ik geloof niet dat voetballers het ver schoppen als geld hun enige motivatie is. Als dat je enige drijfveer is, kom je nergens”, aldus de Fransman.

“Je bereikt alleen wat als je het beste uit jezelf wilt halen en de ambitie hebt om de beste speler ter wereld te worden”, vervolgt Wenger.

“Topvoetballers houden van het spel en willen presteren. De wil om te winnen moet uit jezelf komen als je een grote speler wilt worden. Als je die motivatie niet hebt red je het niet op het niveau van Arsenal, want ik kan je vertellen dat het een zwaar beroep is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties