Interview Huysegems: “Hoop snel op meer speelkansen”

Onbekend Onbekend
| 1 reacties
Huysegems: “Hoop snel op meer speelkansen”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

PSV bleef afgelopen weekend op een scoreloos gelijkspel steken tegen Roda JC. Tien minuten voor affluiten mocht Stein Huysegems zijn kans gaan van Harm van Veldhoven. Voetbalkrant.com sprak met hem na afloop van de wedstrijd.

Wat vond je eerst en vooral van de wedstrijd?

Stein: “We waren scherp in de duels en lieten PSV weinig aan echte kansen toekomen.  Je mag een topploeg als PSV echt niet laten voetballen. Want dan loop je vroeg of laat toch tegen de lamp. Op het einde van de wedstrijd zat er misschien wel iets meer in als we onze kansen hadden afgemaakt. Het niveau lag zeker hoog.

Jouw hakbal in het strafschopgebied op het einde mocht er ook wel wezen.

Stein: Dat was inderdaad wel jammer. Al bij al toch blij dat ik tien minuten heb mogen spelen. Ik heb er alleszins een goed gevoel aan overgehouden. Op naar de verplaatsing naar Feyenoord, woensdagavond.

Je zit nu al een aantal weken bij Roda JC, wat zijn je bevindingen over deze club?

Stein: “Ik ben de eerste weken echt goed opgevangen door de groep. We hebben al leuke en goede trainingen achter de rug. Het is altijd nog wat aanpassen in de eerste weken en daarom stel ik mij momenteel nog tevreden met invalbeurten. Ik moet nog wennen aan de spelsystemen. Naarmate de weken vorderen, hoop ik wel zo snel mogelijk mijn kans te grijpen.”

Heeft het lang geduurd voor je rond was met Roda?

Stein: "Eigenlijk niet, Roda was vrij snel concreet de laatste week van de transfermarkt. In Genk kwam ik toch weinig aan spelen toe, dus Roda was een unieke kans om mij opnieuw te bewijzen. Ik heb alleszins niet lang moeten nadenken. Ik hoop dit seizoen zo veel mogelijk te spelen en een aantal doelpunten te maken. Terug een goed niveau halen, want vorig seizoen kende ik heel wat pech."

Wist je trouwens dat er een dorpje Stein gelegen is in de buurt van Kerkrade?

Stein: "Dat hebben ze mij inderdaad verteld. Ik ben er ook al een aantal keer voorbij gereden. Eigenlijk zou ik daar eens moeten stoppen. Wie weet brengt het mij wel geluk, dan stop ik daar elke keer voor ik een wedstrijd moet spelen (lacht)."

Veel succes in Kerkrade, Stein !

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties