Duitsland en Oostenrijk winnen vlot

Steurbaut Kersten
| 3 reacties

Duitsland heeft eenvoudig Turkije opzij gezet (3-0) en blijft in de EK-voorrondegroep van België aan de leiding met het maximum van de punten. Oostenrijk legde er drie in het mandje van Azerbeidzjan.

Turkije kreeg in Berlijn de massale steun van meer dan 40.000 landgenoten, maar het leverde de Turken weinig op. Duitsland drukte Turkije weg en opende via Miroslav Klose de score. De ongenaakbare spits werkte een rebound op een kopbal van Thomas Müller tegen de touwen.

Na rust kwamen de troepen van Guus Hiddink beter voor de dag. Halil Altintop had de gelijkmaker aan de voet, maar faalde.

In de slotfase lieten de Duitsers de score nog oplopen. Lukas Podolski miste nog een dot van een kans, maar Mesut Özil en opnieuw Klose zetten de 3-0 op het scorebord. Özil, een Duitser met Turkse roots, vierde op een ingetogen manier. Voor Klose was het al zijn vijfde treffer in drie wedstrijden in de huidige EK-campagne.

Oostenrijk kent geen problemen

Oostenrijk, de volgende tegenstander van de Rode Duivels, wonnen vlot van Azerbeidzjan. Prödl opende na drie minuten al de score. Marko Arnautovic telde de Azeri’s met treffers in het begin en op het einde van de tweede helft helemaal uit.