Kompany: "De groep beslist wie de voortrekkers zijn"

Jarryd Naegels
| 23 reacties
Kompany: "De groep beslist wie de voortrekkers zijn"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Vincent Kompany is er na zijn schorsing weer bij tegen Oostenrijk. De verdediger is daar alvast blij om. “Ik voel me goed in deze groep.”

Kompany keert straks bijna zeker terug in de basiself. Al wil hij dat zelf niet gezegd hebben. “Dat ik zeker speel? Daar weet ik niets over. De trainer beslist pas deze avond of morgen wie er zal starten.”

Het is opvallend dat de speler van Manchester City verantwoordelijkheid moet dragen bij de Rode Duivels. Leekens wil hem zo belangrijk maken. “Wat is belangrijk? Ik heb daar nooit naar gesnakt. Het is het collectief dat primeert. De groep zal wel beslissen wie de voortrekkers zijn.”

Tegen Oostenrijk kan er maar beter gewonnen worden. ”De match is in ieder geval belangrijk. Dat beseft iedereen. We willen samen succes boeken en de mensen weer laten meegenieten. Dat we de eerste twee wedstrijden geen punten hebben gepakt is trouwens niet zo verwonderlijk. Het waren zware matchen tegen grote ploegen. Nu we moeten we de lijn doortrekken van die 0-2 in Kazachstan.”

Kompany vraagt ook om geduld voor de jonge spelers. “Dat er zaterdag slechts twee spelers aan de aftrap stonden die twee jaar geleden schitterden op de Olympische spelen is normaal. We moeten die jonge gasten tijd geven. Jullie verwachten te snel te veel van die jongens.”

Het mag duidelijk zijn dat de sfeer in deze groep beter is dan enkele jaren geleden. “Er is een hechte ploeg. De sfeer is zeer goed, al heb ik me altijd goed gevoeld in de groep. We willen samen succes boeken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties