Lombaerts: “Tegen Oostenrijk desnoods in de spits”

Jarryd Naegels
| 5 reacties
Lombaerts: “Tegen Oostenrijk desnoods in de spits”
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Nicolas Lombaerts speelde vorige week een ijzersterke partij in Kazachstan. Een garantie op een basisplaats is dat echter niet, dat weet de verdediger zelf ook. “Misschien zit ik wel in de tribune.”

“Het is logisch dat ik wil spelen. Het is ook leuk om van iedereen complimenten te krijgen. Maar het is niet omdat ik tegen Kazachstan sterk acteerde, dat ik straks sowieso aan de aftrap verschijn. Want er zijn er die misschien nog beter kunnen”, aldus de Zenit-speler.

Op de vraag of hij op links wil spelen was Lombaerts duidelijk. “Ik schik me naar de ploeg. Mijn kwaliteiten liggen centraal maar het is voorlopig koffiedik kijken. Het zou ongetwijfeld even aanpassen zijn op de flank, maar dat is geen probleem. Ik kan niet meer dan mijn best doen. Desnoods speel ik in de spits. Of wie weet moet ik wel hopen op goed weer omdat ik in de tribune zit.”

De Belgen hadden allerlei kwaaltjes na afgelopen wedstrijd tegen Kazachstan. “De match op kunstgras was zeer belastend voor de ploeg. Ikzelf had ook last na de partij. Al is dat niet onlogisch na mijn operaties aan beide knieën. Ook de terugvlucht was zwaar. Maar het was het wel waard met de zege die we daar hebben behaald.”

Een zege die trouwens belangrijk was voor de Belgen. Straks kan er tegen Oostenrijk ook maar beter worden gewonnen. “We moeten op ons elan verdergaan. We willen winnen. En het beste is ook dat we gewoon die drie punten pakken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties