Analyse Aalst is eerste periodekampioen in 3de A

carol Vander Cruyssen
| 13 reacties
Aalst is eerste periodekampioen in 3de A

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Coxyde verliest thuis van Temse en schenkt zo Aalst de eerste periodetitel. Geel-Meerhout verliest opnieuw. Dessel haalt zwaar uit, Waregem sluipt top vijf binnen. Deinze zoekt nog steeds zijn eerste zege en de subtopper in Hoogstraten eindigt onbeslist.

Aalsterse trein is momenteel een TGV
 
Leider Eendracht Aalst kende geen problemen met een te beperkt Wielsbeke. Het had aan de rust zijn schaapjes al op het droge. Toch was het wachten tot halverwege de eerste helft op de openingstreffer. Topschutter Depoitre brak toen de ban en kort daarop scoorden de bezoekers … tegen eigen kamp! De Buck was de pineut. Net voor de rust scoorde Gallucci en net erna bracht Wouter Moreels de eindcijfers op het bord. Aalst kon zich dus al vrij vroeg focussen op het resultaat van Coxyde en dat viel bijzonder goed mee voor de Ajuinen. De kustjongens wonnen vorige week nog vrij verrassend bij Geel-Meerhout, maar beten nu in het strandzand tegen een sterk Temse. De Boeljongens domineerden de ganse match tegen een toch wel gehandicapte thuisploeg, maar moesten toch het slotkwartier afwachten om met de zege weg te lopen. Uiblinker Maes gaf de assist, Kubilskis maakte het af. In een uiterst spannende slotfase claimde de thuisploeg nog een strafschop, na hinderen van Sarrazyn, maar de scheidsrechter liet verder spelen. In het tumult kreeg die speler van Coxyde de rode kaart. Door deze nederlaag van de voornaamste concurrent en de eigen winst, mag Aalst zich nu al kronen tot periodekampioen. Terecht, want de Ajuinen pronken na een kwart van de competitie met 6 punten voorsprong. Het verloor als enige ploeg nog niet en heeft zowel de beste aanval als beste verdediging. Is de trein definitief vertrokken?
 
Vuurwerk in de Kempen en aan de Schelde
 
Hoogstraten en Ronse moesten het tegen elkaar opnemen. Beide ploegen zijn de laatste weken goed op dreef en speelden hun matige start weg. Lacam bracht de bezoekers snel op voorsprong en voor Hoogstraten was het knokken tegen de sterke bezoekende verdediging. De slotfase bracht veel suspens met de gelijkmaker via Mathyssen en rode kaarten voor bezoekers Van Renterghem en Vandesande. In Oudenaarde stonden met de thuisploeg en Geel-Meerhout twee ploegen tegenover elkaar, die de laatste weken het winnen wat verleerd waren. Beide teams misten wel enkele sterkhouders, maar maakten er een beklijvend kijkstuk van. Bij de thuisploeg speelden de jongeren De Coker en Vivé zich in de kijker, maar het was oude krijger Thompson Ode Ochinabo, die de match besliste. De thuisploeg miste in de eerste helft een handvol doelkansen en werd op achterstand geplaatst door een vrijschopbom van Robby Van De Weyer. Ode, de man van vele ploegen en vele oorlogen, maakte kort daarop gelijk. Kort na de rust scoorde hij opnieuw, maar zijn doelpunt werd tenietgedaan door de gelijkmaker van Van Aerschot. Nauwelijks afgetrapt of Ode bracht met zijn hattrick zijn ploeg definitief op voorsprong. In blessuretijd troffen de bezoekers wel nog de lat en redde doelman Malfait de meubelen. Ondanks de 1 op 12, blijft Geel-Meerhout wel derde. Ietwat verderop in Dessel, maakte de thuisploeg brandhout van nieuwkomer Izegem. De bezoekers claimden vroeg in de match een doelpunt, toen volgens hen de bal de doellijn had overschreden. Het was echter Dessel dat op voorsprong kwam via Gielis. In de tweede helft walste de thuisploeg over de bezoekers en via doelpunten van Asubonteng en Remen liep het makkelijk uit. Coghe milderde, maar in de slotfase maakte El Idrissi er een ware afstraffing van. Racing Waregem lijkt dit seizoen wel JoJo te spelen. Het wisselt goede reeksen af met minder goede. Bezoeker Sint-Niklaas startte zoals gewoonlijk met veel ambitie aan het nieuwe seizoen, maar kon tot op heden slechts tweemaal winnen. Op het veld van Waregem kwam het nochtans vroeg op voorsprong via Boeykens, maar nog voor het uur had de thuisploeg dit al omgebogen in winst. Geldhof en Opbrouck deden de West-Vlamingen juichen. Waregem staat door deze zege op een gedeelde derde plaats. Aalst lijkt momenteel buiten schot, maar in de subtop is het echt drummen. Tussen de tweede plaats van Coxyde en de negende van Temse liggen slechts drie punten verschil.
 
Arm, arm Deinze
 
Maar ook in de onderste regionen is het met de ellebogen werken om uit de gevarenzone weg te geraken. Er stonden dan ook veel rechtstreekse duels tussen staartploegen op het menu. Torhout wou nog eens een driepunter. Bezoeker Bornem kwam eerder voor een punt. In een vrij rommelige en potige match werd niet gescoord. Thuisspeler Reynaert mocht met rood wat vroeger gaan douchen. Bornem kon voor het eerst dit seizoen de nul houden, maar blijft net zoals zijn opponent hangen in de schemerzone. Ook in die andere degradatietopper tussen de voormalige tweedeklassers Deinze en Hamme werd niet gescoord. Jessy Lebsir kreeg dé kans om Hamme drie punten te bezorgen, maar faalde van op de stip. Deinze slaagt er maar niet in om te winnen en bij Hamme is het nog steeds bang uitkijken naar de zaak Cappellen, waarbij mogelijk de drie gewonnen punten naar de tegenstander zullen gaan. Dat zelfde Cappellen is er niet in geslaagd om op bezoek bij Brakel met een zege huiswaarts te keren. Voor de zesde keer dit seizoen bleef het hangen op een gelijkspel, waardoor het ter plaatse blijft trappelen. Het kwam al vroeg op voorsprong via Nkuman, maar vergat in de tweede helft te voetballen en speculeerde te veel op het resultaat. Traditiegetrouw kreeg het dan ook in de slotfase het deksel op de neus via een owngoal van Oduro. 
 
Qua gescoorde doelpunten was speeldag 9 geen hoogvlieger. Van de 23 gescoorde doelpunten vielen er dan nog liefst 15 in 3 matchen. Er vielen 4 rode kaarten en enkel Temse kon winnen in een uitmatch.
 
De uitslagen:
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties