LFC: Yanks moeten buigen voor rechtbank

LFC: Yanks moeten buigen voor rechtbank
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

NESV mag Liverpool FC overnemen van de huidige Amerikaanse eigenaars. Dat werd tijdens een rechtszaak beslist. Hierdoor kan de club weer aan een schuldenvrije toekomst werken.

George Gillet en Tom Hicks moesten de club verkopen omdat de schulden aan Royal Bank of Scotland te hoog werden. RBS stelde Martin Broughton aan om de verkoop te regelen en deze onderhandelde met verschillende kandidaat-overnemers. Uiteindelijk koos het bestuur voor New Enland Sports Ventures.

Hicks en Gillet vochten de verkoop van de club aan omdat ze in hun ogen onvoldoende kregen. Eerste probeerden ze een bestuurswijziging door te voeren, daarna voor de rechtbank. NESV wil 300 miljoen pond betalen en volgens de rechter kunnen Hicks en Gillet dit bod niet weigeren.

Liverpool FC mag dus van de rechtbank verkocht worden zonder dat de Amerikanen dat kunnen tegenhouden. De kans is groot dat NESV binnenkort de club overneemt en alle schulden aanzuivert. In principe kan het bestuur ook nog steeds een andere bod aanvaarden. Vrijdag moet de lening aan RBS worden terugbetaald. Anders kan de bank Liverpool FC bankroet laten verklaren. In dat geval zou de club negen punten verliezen in de Premier League. RBS kan ook enige tijd uitstel verlenen indien nodig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties