Groep L: Porto met negen vlot langs Besiktas

Fabian Morren
| 3 reacties

FC Porto is oppermachtig in groep L. Nadat de Portugezen in de voorronde Genk al vlot uitschakelden waren ze nu ook te sterk voor Besiktas. Porto heeft na drie speeldagen in de groepsfase het maximum van de punten.

Nochtans was de zege van Porto niet evident. De bezoekers kwamen wel op voorsprong via Radamel Falcao, maar kort voor de rust kreeg Maicon rood. Zelfs met een man meer kon Besiktas geen vuist maken. Op assist van Alvaro Perreira verdubbelde Hulk in de tweede helft de voorsprong.

Wat later nam Hulk alle twijfels weg en scoorde hij de 0-3. Porto beëindgde de wedstrijd zelfs met negen, want Fernando kreeg nog een tweede gele kaart. Nadien milderde Bobo nog tot 1-3. Verder kwam een matige thuisploeg niet.

Rapid Wenen pakte zijn eerste punten bij CSKA Sofia en behoudt zo zijn kansen op de zestiende finales. Jan Vennegoor of Hesselink en Steffen Hofmann deden de wedstrijd al voor de rust op slot.