Round-Up Eredivisie: Matig Twente boekt nipte zege

Bram Coenen
| 1 reacties

FC Twente heeft zich dankzij een nipte 3-2 overwinning tegen ADO De Haag op de tweede plaats in de Eredivisie genesteld. Bij de bezoekers van Dmitri Bulykin opnieuw goed voor een doelpunt.

Twente begon in de eigen Grolsch Veste meteen goed aan de wedstrijd, maar verzuimde het om zijn kansen af te maken. Zo waren er uitstekende mogelijkheden voor onder meer Marc Janko, Denny Landzaat en Dwight Tiendalli, maar hun vizier stond niet scherp genoeg afgesteld. Na een lichte overtreding op Bryan Ruiz zette Theo Janssen zich achter de bal en die wist met een knappe plaatsbal uiteindelijk toch de score te openen voor de thuisploeg. Lang hield Twente die echter niet vast, want na slecht inspelen van Roberto Rosales kon Dmitri Bulykin nog voor rust de gelijkmaker tegen de netten prikken. De Rus moest nadien overigens geblesseerd naar de kant.

De thuisploeg moest na de pauze geruime tijd het spel ondergaan en kwam zelfs op achterstand na een knap uitgespeelde aanval, afgerond door Frantisek Kubik. Twente was plots wakker en kwam enkele minuten later alweer op gelijke hoogte via een penalty van Ruiz, na voorafgaand hands van Pascal Bosschaart. De thuisploeg drukte nu door en wist twintig minuten voor affluiten alsnog de zege te pakken via een rake kopbal van Janko.

Door deze zege komt Twente nu alleen op de tweede plaats, op twee punten van leider PSV. AZ rekende thuis makkelijk met 3-0 af tegen Willem II dankzij goals van Jonathas, Maarten Martens en Brett Holman. De Alkmaarders klimmen zo naar de zesde plaats in de stand. Willem II, waar Davino Verhulst het doel verdedigde, blijft troosteloos onderin hangen met slechts één schamel punje.