Martens: "Gaan voor een plaats in de topvijf"

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Martens: "Gaan voor een plaats in de topvijf"
Foto: © SC

Maarten Martens (foto), speler van AZ Alkmaar, maakt momenteel weer wat betere tijden mee in het noorden van Nederland. AZ boekte vijf zeges op rij en staat nu op een zesde plaats in de Eredivisie.

"Ik denk dat we nu staat waar we thuishoren", zegt Maarten Martens aan het ANP na de 3-0-winst tegen Willem II. "Het gaat nu goed, maar er komen nu wel een aantal moeilijke wedstrijden aan met een thuismatch tegen Ajax en een uitwedstrijd tegen FC Twente", aldus onze landgenoot.

"Voor de titel moeten we niet gaan. We kijken enkel naar onze rechtstreekse concurrenten voor een plek bij de topvijf. Ik ben blij dat we tegen Willem II niet alleen de wedstrijd konden winnen, maar dat we dat ook nog eens deden met goed voetbal. In de vorige duels hadden we vaak ook wat geluk, en nu gaven we ze geen enkele kans. Ik moet wel zeggen dat Willem II erg slecht was", is Martens eerlijk.

Trainer Gertjan Verbeek speelt Martens dit seizoen uit als linkeraanvaller terwijl zijn geliefde positie die centraal achter de spitsen is. "Ik ben op die plaats ook tevreden. Elk seizoen maak ik tussen de vijf à tien doelpunten en nu moet dat ook weer kunnen lukken", besluit Martens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties