Belgen blijven het goed doen bij Nederlandse toppers

Belgen blijven het goed doen bij Nederlandse toppers
Foto: © SC

In de Eredivisie stond geen van onze landgenoten dit weekend aan het kanon. Nochtans waren ze weer talrijk vertegenwoordigd in de basiselftallen.

Wel was er bij Ajax geen plaats voor Toby Alderweireld. De plaats naast Jan Vertonghen, die wel 90 minuten op het veld stond in de met 1-4 gewonnen wedstrijd tegen Heracles, werd ingenomen door routinier André Ooijer.

Voor Michel Preud'homme was het wel een succesvol weekend. Hij ging met Twente met 0-1 winnen op het veld van leider PSV en nam zo de koppositie over van de Eindhovenaren.

En ook Jonas Ivens blijft het goed doen met Groningen. Na de 3-5 winst op het veld van Venlo staat de Belgische verdediger op een onverwachte vierde plaats.

NEC kon thuis niet winnen van Vitesse en dat het de teller van Bjorn Vleminckx niet verder opliep, zal daar wel iets mee te maken hebben. Thomas Chatelle mocht na een uur invallen bij de Nijmegenaars. Roda speelde 2-2 gelijk tegen Willem II. Stein Huysegems gaf de assist voor de eerste goal, maar moest na een uur gewisseld worden. Davy De Fauw stond de hele wedstrijd op het veld.

Maarten Martens was er ook negentig minuten bij in de zege van AZ tegen Feyenoord.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties