Groep H: Arsenal gaat de boot in bij Shakhtar

Bram Coenen
| 1 reacties

Arsenal heeft vanavond zijn eerste nederlaag geleden in de Champions League. De Gunners gingen op bezoek bij Shakhtar de boot in met 2-1.

Arsenal boekte in zijn eerste drie wedstrijden een knappe negen op negen, en begon ook op bezoek bij Shakhtar uitstekend met al na tien minuten de openingstreffer via Theo Walcott. Door een own-goal van Eastmond hingen de bordjes na een halfuur echter alweer in evenwicht.

Net voor de pauze bracht Eduardo, ex-speler van Arsenal, de thuisploeg zelfs op voorsprong. Arsenal ging in de tweede helft wel nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet meer.

Door deze winst komt Skakhtar nu op gelijke hoogte met Arsenal. Sporting Braga volgt na een 0-1 zege (goal van Moises) bij Partizan Belgrado op drie punten het leidersduo. Anderlecht-killer Partizan blijft troosteloos laatste met nul punten.